ΕΠΛΣ Κεντρικής Ελλάδος : Συνάντηση με Βουλευτή Ν.Δ Νομού Μαγνησίας κ Mαραβέγια Κωνσταντίνο. - Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Πραγματοποιήθηκε την 06-101-2020 συνάντηση της ΕΠΛΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ με την Βουλευτή Ν.Δ. Νόμου Μαγνησίας Mαραβέγια Κωνσταντίνο με βασικό θέμα συζήτησης τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ στην ευρύτερη περιοχή.

Συγκεκριμένα αναφερθήκαμε στο διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα που έχει να κάνει με τη στελέχωση των υπηρεσιών του Νόμου Μαγνησίας και Β.Σποράδων .

Τόσο η μείωση των οργανικών θέσεων όσο και ο Λιμενικός Καλλικράτης απογύμνωσαν τα Λιμεναρχεία της περιοχής ενώ κάποια άλλα καταργήθηκαν με αποτέλεσμα το Λιμενικό Σώμα να χάσει τη δυναμική που είχε μέχρι τότε ,ενώ σε δεινή θέση βρέθηκαν και οι εναπομείναντες Λιμενικοί που υποχρεώθηκαν να καλύψουν τα κενά.

Με δεδομένη την αύξηση των οργανικών θέσεων κατά 1500 άτομα ζητήθηκε από τον κ.Μαραβέγια η συνδρομή και η ενίσχυση του αιτήματος της Ένωσής μας για την αύξηση των οργανικών θέσεων του Κ.Λ.Βολου, την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Αγίου Ιωάννη Μουρεσίου , ο επαναπροσδιορισμός του ρόλου και της σύνθεσης της Λιμενικής αρχής της Αμαλιάπολης ,ενώ ταυτόχρονα συζητήθηκαν και τα προβλήματα των συναδέλφων που υπηρετούν στις Λιμενικές Αρχές των Β.Σποραδων.

Ο κ.Μαραβέγιας ενισχύοντας τη συμμετοχή μας στη Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών (Π.Ο.Λ.) ως μια νέα μορφή συνδικαλιστικής έκφρασης άμεσα θα ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ.Πλακιωτάκη όπου και θα αναλύσει τις θετικές της θέσεις πάνω στα ζητήματα μας απασχολούν.

Η Ένωσή μας ευχαριστεί τον Βουλευτή της Κυβέρνησης κ.Μαραβέγια Κωνσταντίνο για την άμεση ανταπόκριση και για την από κοινού προώθηση των αιτημάτων των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ που υπηρετούν στη περιοχή μας.

Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ