Την ενίσχυση της Λιμενικής Αρχής Αλοννήσου υποστηρίζει η Ένωση Προσωπικού Κεντρικής Ελλάδος - Πανελλήνια Ομοσπονδία Λιμενικών

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

1733

Σε μία περίοδο όπου οι μεταθέσεις μονοπωλούν το ενδιαφέρον των συναδέλφων , η Ένωσή μας για ακόμη μία φορά επανέρχεται και θέτει επί τάπητος το θέμα της ενίσχυσης της Λιμενικής Αρχής Αλοννήσου.

Και αυτό γιατί ο Λιμενικός Σταθμός Αλοννήσου αποτελεί την πλέον αδικημένη υπηρεσία των Β.Σποράδων σε θέμα στελέχωσης προσωπικού αφού εδώ και πολλά έτη παρουσιάζεται με σοβαρά κενά όχι μόνο λογιστικά αλλά και ρεαλιστικά.

Οι ελάχιστοι συνάδελφοι που υπηρετούν στην Αλόννησο κυριολεκτικά υπερβάλλουν εαυτό καθώς αποτελεί ένα νησί με αυξημένη τουριστική κίνηση τους καλοκαιρινούς μήνες ,μεγάλη και δυσπρόσιτη ακτογραμμή και με χώρο θαλάσσιας αρμοδιότητας το θαλάσσιο πάρκο Αλοννήσου ως το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό θαλάσσιο πάρκο.

Στην αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες έρχεται να προστεθεί και η λειτουργία (σε πιλοτικό επίπεδο για φέτος)  του πρώτου Υποβρύχιου Μουσείου στην Ελλάδα το οποίο θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία για χιλιάδες επισκέπτες από όλο το κόσμο, το 2021.

Απόδειξη της σπουδαιότητας του ρόλου που διαδραματίζει το προσωπικό του ΛΣ Αλοννήσου στην αστυνόμευση ,στη προστασία των πολιτών ,του τουρισμού αλλά και στη προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος ,αποτελεί η ενίσχυση της υπηρεσίας με σκάφος αυξημένων δυνατοτήτων, το ΠΛΣ 1004.

Από τα ανωτέρω γίνεται πλέον κατανοητό ότι μία νησιωτική υπηρεσία με τέτοια αρμοδιότητα σαν αυτή του ΛΣ Αλοννήσου η οποία πλέον θα κληθεί να διαθέσει σημαντικό μέρος του προσωπικού της στη στελέχωση του ΠΛΣ 1004 ,δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει με 7-8 άτομα προσωπικό που αναμένεται να μείνει στο νησί το προσεχές χρονικό διάστημα .

Θεωρούμε λοιπόν επιβεβλημένη την άμεση ενίσχυση της υπηρεσίας με προσωπικό ,προβλέποντας θέσεις οι οποίες θα καλυφθούν στη Β’ φάση των τακτικών μεταθέσεων ,ενώ παράλληλα θα πρέπει να γίνει μέριμνα για ενίσχυση και από τις παραγωγικές σχολές του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. με στελέχη που θα αποφοιτήσουν από αυτές .

Η Ένωσή μας αναμένει τόσο με επικείμενο ΠΔ Μεταθέσεων αλλά και με τις προτάσεις που θα καταθέσει για την ανακατανομή των οργανικών θέσεων στο ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ να διορθωθούν τα λάθη του παρελθόντος και να αρθούν οι αδικίες εις βάρος της υπηρεσίας του ΛΣ Αλοννήσου και των συναδέλφων που υπηρετούν σε αυτή.

Για το Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ