Σύλληψη αλλοδαπών για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα στο Ηράκλειο

Για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα συνελήφθησαν, πρωινές ώρες χθες, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 48 και 44 χρονών, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Ηρακλείου.
Ειδικότερα, οι ανωτέρω εντοπίστηκαν να παραλαμβάνουν ασυνόδευτο δέμα από Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο, το οποίο είχε καταπλεύσει στο λιμάνι του Ηρακλείου προερχόμενο από λιμένα Πειραιά, εντός του οποίου βρέθηκαν τριακόσια ογδόντα (380) πακέτα τσιγάρων, διαφόρων επωνυμιών, τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Στη συνέχεια, ακολούθησε νομότυπη κατ' οίκον έρευνα στις οικίες των ανωτέρω, όπου βρέθηκαν επιπλέον είκοσι δύο (22) πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την προβλεπόμενη ένσημη ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά είδη και πρόκειται να παραδοθούν στο Τελωνείο Ηρακλείου, σύμφωνα με το οποίο το ύψος των διαφυγόντων φόρων και δασμών ανέρχεται στο ποσό των ευρώ χιλίων εφτακοσίων δεκατριών ευρώ και εβδομήντα επτά λεπτών (1.713,77€).

 

Νεότερη Παλαιότερη